Новини

Невеликі, але дуже цікаві доповнення про Харківщину

Васищеве. Церква Дмитра Солунського, 1880, арх. Федір Данилов.

Ура! Знову осінь! (в тому сенсі, що знову є час сісти за комп і зайнятися нарешті сайтом).

Розділ, присвячений Слобожанщині, поповнюється (правильно, час вже і батьківщину рекламувати). Найближчим часом буде додано Сумщину, а зараз ще трохи Харківщини. Отже:

1. Є таке селище під самісіньким Харковом – Васищеве. Ніколи б мене туди не принесло, якщо б багато-багато років тому не було мене там хрещено у віці трьох місяців. От і виникло бажання повернутися, як то кажуть, “до джерел”. Церква, між іншим, ХІХ століття. Ії фото дивіться тут.

2. А в самому Харкові є такий собі Молодіжний парк. Всім би гарний парк, якщо б не був він побудований на місці старовнииного цвинтаря, якій для “благого діла” зрівняли із землею за допомогою популярного радянського засобу “уравніловки” – бульдозера. Могили деяких видатних харків’ян були загублені назавжди.

В парку багатоє цікавого, і ми в майбутньому зробимо окремий розділ про нього, а поки що ми вставили декілька фоток парку в розділ, присвячений вулиці Пушкінській (за територіальним принципом). Дивіться ці фото тут.

3. Ще ми були в старовинному слобожанському місті Ізюмі. Проїздом. А треба присвяити такому місту ціли день, якщо не два. Це буде найближчим часом обов’язково. А поки що фото двох найцікавіших храмів міста дивіться тут.

Вдалого Вам перегляду та цікавих подорожей!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *