Головна
Контакти
Мандруємо Україною
Автономна республіка Крим
Вінницька область
Волинська область
Дніпропетровська область
Донецька область
Житомирська область
Закарпатська область
Запорізька область
Івано-Франківська область
Київська область
Кіровоградська область
Львівська область
Миколаївська область
Одеська область
Полтавська область
Рівненська область
Сумська область
Тернопільська область
Харківська область
Хмельницька область
Черкаська область
Чернівецька область
Чернігівська область
Архітектурні споруди за видами
Корисні посилання
Про нас
Організація турів
Готелі України Блог Гостьова книга
/ Миколаївська область / Коблеве

Коблеве

Коблеве – це невелике (бл. 2300 мешканців) село у Березанському районі Миколаївської області. Розташоване неподалік (але не на узбережжі) Чорного моря, на березі Тилігульського лиману на кордоні Миколаївської та Одеської областей (відстань по трасі до Миколаєва – бл. 80 км, до Одеси – бл. 60 км).

Назване село на честь Томаса Кобле (1761-1833) – російського генерала англійського походження, коменданта та градоначальника Одеси. До речі, крім усіх його заслуг, саме завдяки йому в Україні з'явилися помідори, які першим тут почав вирощувати саме Кобле.

Українцям цей населений пункт відомий завдяки двом речам: винзаводу, який виробляє популярні у народі вина та коньяки, та морському курорту.

Курорт Коблеве розташований у 4-х км на південь від села, на березі Чорного моря. Це одне з найпопулярніших та найулюбленіших місць відпочинку українців.

На жаль, не дивлячись на натовпи відпочивальників, місцеві "бізнесмени", що окупували Коблеве і "розвивають" курортну інфраструктуру, зовсім нічого не роблять для підвищення рівня сервісу. Працюють за принципом "Навіщо корячитись – туристи приїдуть і так". І туристи таки їдуть, не дивлячись на вбогі, але дорогущі "отелі" та засмічену набережну. Шкода, адже Коблеве могло би бути справді приємним місцем для літнього відпочинку. Але багатьом подобається і так. Адже море тут справді приємне, а пляжі великі!

Пропонуємо до вашої уваги критичний матеріал про відвідання нами Коблева влітку 2016 року. Ось вам посилання.

Червень 2016