Головна
Контакти
Мандруємо Україною
Автономна республіка Крим
Вінницька область
Волинська область
Дніпропетровська область
Донецька область
Житомирська область
Закарпатська область
Запорізька область
Івано-Франківська область
Київська область
Кіровоградська область
Львівська область
Миколаївська область
Одеська область
Полтавська область
Рівненська область
Сумська область
Тернопільська область
Харківська область
Хмельницька область
Черкаська область
Чернівецька область
Чернігівська область
Архітектурні споруди за видами
Корисні посилання
Про нас
Організація турів
Готелі України Блог Гостьова книга
/ Нове на сайті / «Країна мрій» призначила нове місце зустрічі

«Країна мрій» призначила нове місце зустрічі

Популярний фестиваль «Країна мрій» у 2014 році вперше був проведений не на звичному місці – мальовничому Співочому полі, а у парку «Феофанія» на околиці Києва. Незвично, проте парк дуже приємний і пристосований до такого масового естетичного відпочинку. Відразу звернемо увагу на недолік: більшість глядачів була незадоволена організацією транспорту: юрби людей пізно ввечері не змогли влізти до безкоштовних автобусів, громадський транспорт (єдина маршрутка) вже не ходив, а таксисти виставили захмарні ціни. Просимо організаторів звернути увагу на цей суттєвий недолік.

Цього разу артисти могли вступити на восьми музичних сценах. Найцікавіше цьогорічне нововведення – нова сцена «Театр-кабаре», адже й сам головний «мрійник» Олег Скрипка у супроводі джаз-бенду «Забава» провів основний свій виступ саме у «кабаре», а не на головній сцені. А безумовною зіркою кабаре стала білоруська група «Серебряная свадьба»: її феєричний лідер Світлана Бень поставила на вуха усіх глядачів.

Численні тематичні майданчики були розкидані по усій мальовничій території парку. Кримські татари навчали всіх бажаючих гончарству, представники японського центру давали майстер-класи з різних національних мистецтв, козаки з братства бойового мистецтва «Спас» традиційно навчали дітей та молодь основам бою, на дитячому майданчику дітки майстрували, грали, малювали, співали і танцювали, а на літературній сцені поети та письменники читали свої твори.

Традиційно на «Країні мрій» були представлені найрізноманітніші ремесла, всі бажаючі могли навчитися їх основам на майстер-класах, а також придбати хенд-мейд-глечик, модний одяг з етно-ухилом, або ж скуштувати домашньої медовухи.

Не обійшлося і без прикрих моментів. Організатор фестивалю Олег Скрипка розповів про «кидок», що стався за день до відкриття. Сербська група, яка мала завершувати другий день фестивалю на головній сцені, відмовилася в останній день їхати до України, бо «тут війна». При чому, гонорар вони взяли (мабуть саме тому вони «дізналися» про нашу «війну» за день до виступу). Але все завершилося краще, ніж могло би бути: замість нечесних небратніх сербів фестиваль закрив сам Олег Скрипка. І слава Богу!