Головна
Контакти
Мандруємо Україною
Автономна республіка Крим
Вінницька область
Волинська область
Дніпропетровська область
Донецька область
Житомирська область
Закарпатська область
Запорізька область
Івано-Франківська область
Київська область
Кіровоградська область
Львівська область
Миколаївська область
Одеська область
Полтавська область
Рівненська область
Сумська область
Тернопільська область
Харківська область
Хмельницька область
Черкаська область
Чернівецька область
Чернігівська область
Архітектурні споруди за видами
Корисні посилання
Про нас
Організація турів
Готелі України Блог Гостьова книга
/ Нове на сайті /

Як потрапити до Країни Мрій? Дуже просто. Треба зібратися усією родиною, покликати друзів, взяти з собою покривало, бутерброди й напої, вдягти вишиванку і піти на Співоче поле у Києві. На жаль, зробити це можна лише раз на рік, на свято Купала, коли й відбуваються найбільші дива.

22-23 червня 2012 року у столиці відбувся дев’ятий міжнародний етнічний фестиваль «Країна мрій».

Цього року формат фестивалю був не зовсім звичним. Організатори вирішили поєднати дві, на перший погляд, несумісні речі: мистецтво і футбол, адже на цей раз фестиваль був включений до офіційної програми проведення ЄВРО 2012.



Етнічна (тобто, не футбольна) складова свята мала свій традиційний формат: музика у виконанні українських та закордонних артистів, книжковий ярмарок, літературні читання, ярмарок виробів народних майстрів, майстер-класи з танців тощо.

Вже на підході до Співочого поля публіка поринала у фестивальну атмосферу. Адже тут був організований книжковий ярмарок, і були споруджені літературні майданчики, де усі бажаючи могли придбати українські книжки, послухати вірші у авторському виконанні, поспілкуватися з літераторами. Зокрема, відбулася зустріч з відомим письменником, лауреатом Шевченківської премії Василем Шкляром.

Була тут і традиційна алея майстрів, де кожен бажаючий міг вибрати вишиванку собі до смаку, поповнити свій арсенал кухонного начиння новим глиняним глеком, розписною тарілкою або ж плетеною корзиною, модниці приміряли прикраси для волосся «під етно», діточок чекало розмаїття яскравих іграшок ручної роботи… А найцікавіше на алеї майстрів, звичайно ж, те, що бажаючі могли взяти участь у майстер-класах й навчитися робити самотужки те, що прийнято називати «українськими сувенірами».

Нарешті, головна складова фестивалю – музика – як завжди була на різні смаки, але однаково якісна та захоплююча. Цього року, зокрема, виступили українці «ТНМК», Іларія, французи «Ma Valse», турки «BabaZula», грузини «Mgzavrebi». Останні так запалили всіх своєю енергією, що публіка довго не хотіла їх відпускати, а після пронизливого виконання ними «Реве та стогне Дніпр широкий» легко було повірити, що українці та грузини – одна нація (принаймні, мають спільне коріння).


Завершував фестиваль традиційно виступ господаря свята Олега Скрипки. На цей раз Олег виступив у супроводі своєї групи «Воплі Відоплясова», а також канадського скрипаля Василя Попадюка і музикантів «Ле гранд оркестра». Зайве буде казати, що це був найяскравіший момент двох днів свята. Музиканти віддалися на всі сто відсотків, а Скрипка як ніколи був задоволений і своїм виступом і взагалі фестивалем, адже цього року, нарешті, ані погода, ані бюрократичні перепони (за словами самого Олега Юрійовича) не зіпсували свята. Останню пісню – давній хіт «ВВ» «Країна мрій», який став гімном фестивалю, – разом із музикантами виконували тисячі присутніх. Дев’ята «Країна мрій» відбулася!

«Ну, а до чого ж тут футбол?» – спитаєте ви. Родзинкою цього фестивалю стало те, що після вечірніх виступів музикантів над сценою опускався величезний екран, на якому розпочиналися трансляції чвертьфінальних матчів ЄВРО 2012. Слід зауважити, що дивитися матчі залишалася більша частина присутніх на фестивалі, адже спостерігати за грою футбольних грандів у приємній атмосфері, на природі, і при тому ж за гарної погоди – це велике задоволення.

Будемо сподіватися, що наступний ювілейний фестиваль теж здивує всіх новими оригінальними ідеями. Ми вже чекаємо з нетерпінням!