Головна
Контакти
Мандруємо Україною
Автономна республіка Крим
Вінницька область
Волинська область
Дніпропетровська область
Донецька область
Житомирська область
Закарпатська область
Запорізька область
Івано-Франківська область
Київська область
Кіровоградська область
Львівська область
Миколаївська область
Одеська область
Полтавська область
Рівненська область
Сумська область
Тернопільська область
Харківська область
Хмельницька область
Черкаська область
Чернівецька область
Чернігівська область
Архітектурні споруди за видами
Корисні посилання
Про нас
Організація турів
Готелі України Блог Гостьова книга
/ Львівська область / Опорець

Опорець

Якось давно, у 2006 році, їхали ми поїздом до Закарпаття. Слід сказати, що коли в’їжджаєш у район Карпат, то з вікон можна побачити просто нереальні краєвиди. Тоді ми проїхали, звисаючи пару годин з фотокамерою з вікна поїзда Харків-Ужгород. До речі, це найгірший поїзд в Україні, і номер має відповідний – 13.

Так от. У кадр потрапляли неймовірної краси гори, полонини (хочеться додати: «і стрімкі потоки й ріки»), хати й смереки. А ще вдалося захопити поглядом одне дуже красиве село, яке довго не вдавалося ідентифікувати.

І от одного разу в Інтернеті (слава йому й вічне життя!) натрапляємо на фотку, де бачимо знайому до болі в серці (від ностальгії за тією подорожжю) ошатну дерев’яну церкву.

Церква ця, як виявилось, носить назву Воздвиження Чесного Хреста, і побудована вона у 1844 р. А село, у якому ця церква розташована, і яке ми фотографували з вікна поїзда №13, має назву Опорець.

Лежить воно на самісінькому кордоні Львівської та Закарпатської областей. Отже, якщо будете їхати до Закарпаття, не лінуйтеся дивитися у вікно – враження гарантовані. До речі, залізниця таким цікавим зигзагом огинає село, що Воздвиженська церква повертається до вас різними боками. Дуже цікаво спостерігати.

P.S. Мабуть, так і будемо завжди фотографувати Опорець з вікна поїзда. Ось вам фото серпня 2011 року:

2006, 2011