Головна » Україна » У Києві диво – цвітуть магнолії

У Києві диво – цвітуть магнолії

26 Квітня 2014

Як усім відомо, Київ є найпрекраснішим і найзатишнімим під час цвітіння різних дерев. А найкрасивішим з усіх київських дерев є, на наш погляд, магнолія. А найгарніші магнолії ростуть у київському ботанічному саду. Тільки не у тому, великому, де у травні усі милуються бузком, а у тому маленькому, що знаходиться у самому центрі Києва, біля університету. (Хоча, звичайно, і у великому саду багато гарних магнолій).

08

Ботанічний сад ім. академіка Фоміна Київського національного університету існує з 1836 року. Колекція саду нараховує 9 тисяч рослин. Тут є паркова частина і наукова. До оранжерей можна потрапити тільки з екскурсією, а от паркова частина абсолютно вільна для відвідування.

05

Тут ростуть різні цікаві дерева (по яким бігають білки), і серед усіх цих цінних порід справжньою королевою є магнолія. Має королівський вигляд вона недовго – тільки під час цвітіння. Видовище це неймовірне! Така краса – просто неземна! Я думаю, що саме такими квітами цвітуть дерева у райських садах.

09

Ми були тут сьогодні, 26 квітня 2014 року і поспішили викласти фото поки цвіте. Хто ще не встиг побачити це диво, поспішайте, адже на початку травня (коли починає буяти цвіт бузку) магнолії, зазвичай, вже відцвітають, і замість прекрасних рожевих і білих квітів ви побачите тільки якісь коричневі ганчірки, що звисають з гілок.

03
Вхід до саду безкоштовний. Людей тут у вихідний дуже багато. Уся земля під магноліями витоптана, люди ледь не пікніки під деревами влаштовують. Ну, головне, щоб не рвали квіточки, а то кожному по квіточці – магнолія гола! Охорони нема.

Магнолії тут є різних сортів, є рожеві, білі, лілові. Є рясні й не дуже. Але усі красиві.

04

Якщо у вас нема часу у вихідний, то можете заїхати сюди після роботи, адже сад не закриваються, тобто потрапити сюди можна цілодобово. Можна просто в обідню перерву вийти сюди з найближчого офісу. У вас буде море позитиву та приємних відчуттів.

 IMG_4857

Крім магнолій у саду зараз цвітуть інші красиві дерева, назв яких ми не знаємо. Але вони все одно дуже гарні.

Дістатися саду дуже просто – вхід до нього знаходиться біля станції метро «Університет». Магнолії буяють недалеко від входу. Також є два входи у сад з вулиці Льва Толстого.

 IMG_4905

Україна ,

Коментарів немає to “У Києві диво – цвітуть магнолії”

Leave a Reply

(required)

(required)